Tips SIHAT ketika out station

Sebelum cek in hotel, kena pastikan semua ni ada dulu, baru lah senang hati kan.

Biasanya dulu-dulu kalau travel, memang suka beli keropok, coklat, air bergas dan sebagainya. Tahu tak? Semua tu adalah ‘silent killer’ dalam kesihatan kita.

So, coach dah ubah tabiat tak elok tu dengan mencari yang makanan yang sihat:

1. Nutrition, dah awal-awal prepare.


2. Botol air yg mudah dibawa ke mana-mana wajib ada.


3. Buah pisang, pilihan terbaik bersama shake di awal pagi & boleh untuk sneking juga


4. Air mineral, tak boleh tidak mesti ada sentiasa.


5. Teamix. Bagi yang suka craving malam-malam, ini lah penawarnya. 


6. Almond & Chesew Baked. Jangan salah pilih pulak. Goreng, madu, salted sangat tidak sehat, kandungan kalori yang tinggi, so elakkan lah ok. Pastikan baked.

Ok, agar perkongsian ini bermanfaat. Boleh cuba ok.

– Coach RazAin –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s