Kepentingan mengambil sarapan dengan Sarapan yang paling berkualiti penuh nutrisi

Ahmad Huzaifie dah shake. Korang dah ke?

Untuk mengharungi sepanjang hari yang mencabar, setiap kita perlu mengambil sarapan, tak boleh tidak. Jangan sesekali skip mengambil sarapan pagi.

Bila dah ambik sarapan yang sepatutnya barulah badan bersedia untuk mengharungi segala kemungkinan sepanjang hari itu.

Kita mungkin pernah mendengar ; ‘breakfirst like a King’. Awal nya coach beranggap, boleh makan banyak dan makan apa sahaja bila sarapan ni. ‘King’ lah kata kan.

Namun anggapan ini silap dan jauh tersasar dari maksud sebenar. Jika kita berfikir sejenak, King sudah pasti punyai chef diraja sendiri, pasti masakannya penuh kualiti dan terbaik. Asas setiap makanan juga pasti yang terbaik juga, bukan sembarangan.

Kesimpulannya, wajib ambil sarapan dan sarapan yang paling tinggi kualitinya serta tinggi nutrisinya.

Untuk turunkan berat badan, kami para coach #teamsyoknyekurus amat menitik beratkan pengambilan sarapan berkualiti ini kepada coachee kami.

Alhamdulillah 99% mengikutinya dan Masha-Allah banyak la lemak yang loss. Kena ingat, kalori untuk sarapan yang kami cadangkan sesuai untuk penurunan berat badan dan kekalkan berat badan ialah 200 kalori sahaja ok.

Moga perkongsian ini bermanfaat dan jom share.😊😊😊

•••

Kami PAKAR dalam penurunan berat badan.

http://coachrazain.wasap.my/http://coachrazain.wasap.my/http://coachrazain.wasap.my/

-Coach RazAin-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s